‘TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU OLARAK BÖYLE BİR ŞEYDEN HABERDAR DEĞİLİZ’
Aslı Çakır Alpetekin’in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin tarafından yapılan WADA’dan düzeltme bekliyoruz açıklaması ile ilgili de konuşan Başkan Çintimar, ‘Ben de biraz önce o konuyu internetten okudum. Söylenilenlerin doğru olmadığını beyan ediyor. Herhangi bir para vermediklerini, böyle bir anlaşma yapmadıklarını beyan ediyor. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak böyle bir şeyden haberdar değiliz’ dedi.
‘SALONUN İSİM MERCİİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’DIR’
Atletizm salonuna verilen Aslı Çakır Alptekin isminin değişip değişmeyeceği konusu ile ilgili de bilgi veren Çintimar, bu konunun Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın konusu olduğunu dile getirdi.
Başkan Çintimar şu ifadeleri kullandı: ‘Salonla ilgili herhangi bir isim değişikliği şu anda söz konusu değil. Eğer böyle bir konuda kesinlik olur, sporcumuzda doping olduğu kesinleşir ve bununla ilgili olarak IAAF ile WADA bu iş resmi olarak bitmiştir derse o zaman bu konu ile ilgili isim veren merciimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı bir çalışma yapacaktır. Şu anda bizim isim değişikliği ile alakalı bir çalışmamız söz konusu değildir. Çünkü tamamlanır oraya da madalyanın iadesi ile ilgili yazı gelir, insanlara bir açıklama yapılır ondan sonra da gereken bir şey varsa da bunu da Gençlik ve Spor Bakanlığımız girişim yapacaksa yapar.’
‘SPORCULAR KAZANDIĞI İLE ÖVÜNEBİLMELİ’
Rüşvet ve doping olayında bu işin en tepeden aşağıya kadar giderek temizlenmesi gerektiğini savunan Başkan Çintimar, “Eğer dünyadaki sporun en tepesindeki birimin insanlardan rüşvet istediği iddiası gerçekse bu gerçekleşir bunun da sonucunda hukuki sonuç olarak evet insanlardan rüşvet istenmiştir ifadesi kullanılır ve netleşirse, bugünkü bilgilere göre de net gözüküyor; o zaman bu işin en tepeden aşağıya bu kirlenmişlikle yürümeyeceği yeniden bir düzenleme yeniden IAAF’ın da WADA’nın da bu konuların üzerine sonuna kadar giderek temizlemesi gerekiyor. Çünkü sporcular kazandığı ile övünebilmeli. Aksi halde böyle rüşvetle falan bir şeyler oluyorsa sporun hiç bir anlamı yok. Amatörlüğün hiç bir anlamı yok. onun için be bu düzen içerisinde bu işin sonuna kadar yanlış olduğuna inanıyorum. Bir an önce IAAF’ın da WADA’nın da bu anlamda yapılacak bütün adımları atıp gereğini yapması gerekiyordu. Çünkü Türkiye’de dopingler ile ilgili bizden önceki federasyon başkanımız da gereğini yapıp istifa etmiştir. Daha sonrasında biz göreve geldiğimizde 25 tane antrenöre bunların 10 tanesi ömür boyu olmak kaydıyla diğerlerine 2 yılla 4 yıl arasında hak mahrumiyeti vermişiz TAF Disiplin Kurulu olarak. Bu şekilde dünyada temizlik için kararlı mücadeleyi kimse yapmadı” diye konuştu.
Çintimar sözlerini Rus sporcuların kollanmak istenmesi ve doping testlerinin gizlenmesi için yapılan çalışmalara da değinerek tamamlarken; “Burada eğer Ruslar korunmak isteniyorsa Türkler neden yakılmak istendi ? Madem koruma orada varsa, buradaki bir kirlenmişliktir” şeklinde konuştu.