Rektör Uysal’a Ziyaret
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Dernek Başkanı Muhittin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz ay 8. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini, yeni yönetim oluşturduklarını ve bu kapsamda ziyarette bulunduklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Dernek Başkanı Muhittin Yılmaz; “Derneğimiz özde ortopedik, genelde tüm engellilere hizmet vermektedir. Derneğimiz hayırsever Karabük halkının, büyüklerimizin vermiş olduğu destek ve yardımlarla 17 yılı aşkın süredir, engelli arkadaşlarımızın eğitimi, istihdamı, tekerlekli sandalye ve akülü sandalye gibi buna benzer birçok konuda destek ve yardımcı olduk. Üniversitemiz ile de içi içeyiz. Üniversitemizin başarılarından ve hızlı yükselişinden gurur ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ederiz. 32 bin öğrencisi ile Karabük artık üniversite kentidir. Üniversitemiz ile bundan önce olduğu gibi bundan sonrada işbirliğimizin devam etmesi için çalışacağız. Üniversitemiz ile gerçekleştirdiğimiz Mavi Kapak Kampanyası ile birçok engelli arkadaşımız tekerlekli sandalyeye sahip olmuştu ve bunun tekrar devam etmesini istiyoruz. Birde engelli arkadaşlarımızın akülü araçlarının şarj problemi çok oluyor, bunu güneş enerjisi ile çözme konusunda Teknoloji Fakültesi ile bir çalışmamız var. Ben inanıyorum ki bugüne kadar bize kapılarını ardına kadar açan Üniversitemiz bundan sonrada bizlere gerekli desteği sağlayacaktır. Derneğimiz adına Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek oluşturulan yönetime başarılar dileyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Sizlere öncelikle başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Üniversitemizin kapıları sizlere ardına kadar açık. Sizlere en ufak katkı sağlayacak her türlü çalışmanın içerisinde her zaman varız. Biz Karabük Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Üniversitemizde öğrenim gören her türlü engel grubu için Karabük Üniversitesi’nin ulaşılabilir ve erişilebilir bir üniversite olmasını hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda dezavantajlı guruba dahil olan öğrenci, idari ve akademik personel için dezavantajları tamamen ortadan kaldırarak engelsiz Karabük Üniversitesi için çabalıyoruz. Bütün bu çalışmaları kanuni zorunluluk gerektirdiği için değil, gerçekten engelli kardeşlerimizin buna ihtiyacı olduğuna inandığımız için yapıyoruz. Bu gönülden inanma meselesidir. Gerekli çözümleri hep birlikte üreteceğiz. Engelsiz Karabük Üniversitesi ve Karabük için hep birlikte çalışacağız” dedi.