EMEĞİN ARSLANLARI…
DEĞERLİ EMEKÇİ KARDEŞLERİM…
.
İskenderun İsdemir de çalışanlarının çağrısı üzerine yürütülen teşkilatlanma faaliyetleri…
Türk Metal’in yetki sayısına fazlasıyla ulaştığının sonucunu vermiş olup, yetki tespit başvurusu
Türk Metal Genel Merkezinin internet sayfasından da anlaşılacağı üzere…
Bu günkü tarih itibariyle yapılmıştır.
.
Türk
İşçi Hareketinin Önderliğini yapmakta olan…
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul KAVLAK ile…
Tüm Teşkilatları…
Teşkilat Başkanlarıyla…
Geleceğe dönük yüklendikleri…
Vizyon ve Misyonlarını…
ERDEMİR’de…
İSDEMİR’de…
Ve Türkiye sathındaki almış oldukları ve daha da alacakları yetkileriyle…
Dosta güven verecek…
TÜRK METAL SENDİKASINI…
Düşman gibi görenlere ve gösterenlere de…
Korku salacaklardır…
Hak…
Adalet…
Ve insaniyet…
Mutlaka
…
Hainlerin…
Bedbahtların…
Kuzgunilerin…
Yaptıklarını…
Zamanı geldiğinde…
Fitil fitil…
Burunlarından getirecektir…
Beklenen O gün…
Aşama aşama…
Tarihe kaydedilecektir…
Ulu Allah (c.c) doğrunun yardımcısı olacak…
Hiç kimse…
Döke saça yoğurt yiyemeyecektir…
Saygılarımla…
Alparslan BAŞEĞMEZ
.
İskenderun da uygulanacak prosedür aşağıdaki gibidir…
Arkadaşlarımız okuyup bilgilenebilirler…
SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU
Kanun No. 6356
Yetki tespiti için başvuru
MADDE 42 – Bakanlık, kayıtlarına göre başvuru tarihi itibarıyla bir işçi sendikasının yetkili olduğunu tespit ettiğinde, başvuruyu, işyeri veya işletmedeki işçi ve üye sayısını, o işkolunda kurulu işçi sendikaları ile taraf olacak işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işverene altı iş günü iç
inde bildirir.
Yetki itirazı
MADDE 43 – [1]Kendilerine 42 nci madde uyarınca gönderilen tespit yazısını alan işçi veya işveren sendikaları veya sendika üyesi olmayan işveren; taraflardan birinin veya her ikisinin yetki şartlarına sahip olmadığı veya kendisinin bu şartları taşıdığı yolundaki itirazını, nedenl
erini de göstererek yazının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde mahkemeye yapabilir.
(2) İtiraz dilekçesi görevli makama kayıt ettirildikten sonra mahkemeye verilir. Kurulu bulunduğu işkolunda çalışan işçilerin yüzde üçünden daha az üyesi bulunan işçi sendikası, yetki itirazında bulunamaz.
(3) İtiraz dilekçesinde veya ekinde somut delillerin yer almaması hâlinde itiraz incelenmeksizin reddedilir. İşçi ve üye sayılarının tespitinde maddi hata ve süreye ilişkin itirazları mahkeme altı iş günü içinde duruşma yapmaksızın kesin olarak karara bağlar. Bunların dışındaki itirazlar için mahkeme, duruşma yaparak karar verir ve karar temyiz edildiği takdirde Yargıtay tarafından on beş gün içinde kesin olarak karara bağlanır.
(4) 42 nci maddenin üçüncü fıkrası uyarınca kendisine yetki şartlarına sahip olmadığı bildirilen işçi sendikası, altı iş günü içinde yetkili olup olmadığının tespiti için dava açabilir. Mahkeme açılan davayı o işkolunda çalışan işçilerin en az yüzde üçünü üye kaydeden işçi sendikaları ile işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işverene de bildirir. Mahkeme davayı iki ay içinde sonuçlandırır.
(5) İtiraz, kar
ar kesinleşinceye kadar yetki işlemlerini durdurur.
Yetki belgesi
MADDE 44
– (1) Tespit yazısına süresi içinde itiraz edilmemişse sürenin bitimini takip eden altı iş günü içinde; yapılan itiraz reddedilmişse ya da kendisine yetki şartlarına sahip olmadığı bildirilen sendikanın itirazı sonucunda yetki şartlarına sahip olduğunu tespit eden kesinleşmiş mahkeme kararının tebliğ edildiği tarihten itibaren altı iş günü içinde; ilgili sendikaya, Bakanlıkça bir yetki belgesi verilir.
Toplu görüşmeye çağrı
MADDE 46 – (1) Taraflardan biri, yetki belgesinin alındığı tarihten itibaren on beş gün içinde karşı tarafı toplu görüşmeye çağırır. Çağrı tarihi, çağrıyı yapan tarafça derhâl görevli makama bildirilir.
(2) Bu süre içerisinde çağrı yapılmazsa, yetki belgesinin hükmü kalmaz.
(3) Çağrıyı yapan taraf, toplu görüşmede ileri süreceği tekliflerin bütününü çağrı süresi içinde karşı tarafa vermek zorundadır. Ancak, tarafların toplu görüşme gereği ileri sürecekleri tekliflerde değişiklik yapma hakları saklıdır