Karabük’te 2008 yılında 17 Haddecinin bir araya gelerek kurduğu, KARMET A.Ş’den ses seda yok. İki yıldır şirket sırra kadem bastı. İlk yıllarda büyük ses getirerek kurulan ve ilk etapta 250 kişiye, daha sonrasında ise 1000 kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen şirket kağıt üzerinde kaldı.
Son olarak gündeme yer arayışı ile gelen şirkete 2010 yılında Belediye tarafından Hamzalar mevkiinde yer verilmiş, 28 Aralık 2010 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı, ÇED Genel Müdürlüğü’nde, KARMET A.Ş.’ ye yer temini konusunda ortaya çıkan sorunların çözümü doğrultusunda önemli bir toplantı gerçekleştirilmiş, bu toplantıda; Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin Ankara-İstanbul Yolu (Hamzalar Bölgesine doğru) istikametinde genişletme çalışmasının derhal başlatılması- KARMET ile ilgili önerilen arazinin de OSB kapsamı içine alınması; böylece tahsis açısından %95, inşaat ve üretim açısından %70’in üzerinde doluluk gösteren mevcut organize sanayinin genişletilmesi ve KARMET AŞ’nin yer sorununun da bu kapsamda çözüme kavuşturulması kararlaştırılmıştı.
Toplantının ardından dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de OSB Genel Müdürünü makamına çağırarak, OSB alanını genişletme ve KARMET yer sorununu çözme konusunda talimat vermişti.
Sonrasında ise yere DDY talip olurken, bu durum üzerine gözler KARMET AŞ’ye çevrilmiş, KARMET AŞ’nin yatırımından vazgeçtiği yönünde kamuoyunda söylentiler başlarken şirketin yöneticileri ise yatırımda kararlı olduklarını belirtmişler, ardından şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kayıkçı“Şirketimize 2 yılda taş koyacak bir yer gösterilmedi. 2 yıldır bürokrasiyi aşamadık. Bu 2 yılda Türkiye’de zengin olanlar fakir oldu, fakir olanlar zengin oldu. Demir çelik sektörü Türkiye’de en büyük darbeyi yiyen bir konumda şu anda. Bu kadar zamandır bize yer gösterilmesini beklerken şimdi de gösterdikleri yere demiryolları yapılacağı konuşuluyor. Şimdi de bunu karşımıza çıkardılar. Ben nereye yapacağım o zaman bu yatırımı. Bizim yapacağımız tesis öyle basit bir küçük hadde değil ki. Bunun olmazsa olmazları var. Karayolu olacak, demiryoluyla denize bağlanacak, elektriği suyu olacak. Biz geri adım atmıyoruz, bürokrasiyi beklemeye devam ediyoruz. Bir sene boyunca Çevre Bakanlığı’nda gereken mücadeleyi verdik, engelleri aştık derken şimdi Demir yollarının talebini karşımıza çıkardılar. Bizi bertaraf ederler de burayı demiryollarına verirlerse Karabük’e büyük bir haksızlık yaparlar. Biz yatırımımızda ısrar etmeye devam edeceğiz” diye açıklama yapmıştı.
Tüm bu açıklamaların ardından 3 yıl gibi bir süre geçerken, KARMET A.Ş ne oldu, akıbeti merak ediliyor.