MHP yönetimi, her ikisi profesör olan milletvekilleri Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’na da ilginç cezalar kesti.
Muhalif hareketi destekleyip, olağanüstü kongre için imza veren teşkilatları fesheden MHP yönetimi, her ikisi profesör olan milletvekilleri Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’na da ilginç cezalar kesti.
Gaziantep Milletvekili Prof. Ümit Özdağ’dan başlayalım. Bilindiği gibi Özdağ, 24 Şubat’ta Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyip, partinin mahkemelerde süründürülmemesini, Genel Başkan Bahçeli tarafından olağanüstü kongreye götürülmesini istedikten sonra Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ettiğini açıkladı. Basın toplantısına Kayseri Milletvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu ile MHP eski milletvekili Prof. Özcan Yeniçeri de katıldı ve Özdağ’ı destekledi.
Bu arada 26 Şubat’ta TBMM’de bütçe görüşmeleri başlayacaktı. MHP bütçe üzerinde konuşma yapacak milletvekillerini belirlemişti. Aralarında Prof. Özdağ da vardı.
Ancak MHP yönetimi, o basın toplantısından sonra Özdağ’ı listeden çıkardı. Yani halen MHP milletvekili olmasına rağmen Özdağ’ın TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapmasına izin vermedi.
MECLİS BAŞKAN ADAYIYDI
Özdağ’ın basın toplantısına katılan Kayseri Milletvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu’na kesilen cezaya geçmeden önce, kısaca Halaçoğlu’nun kariyerini hatırlatalım.
7 Haziran seçimine kadar MHP’nin Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Halaçoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonra da Bahçeli tarafından MHP’nin TBMM Başkan adayı olarak gösterilmişti.
26 Şubat Hocalı katliamının yıldönümüydü. Haftalar öncesinden İstanbul Bilgi Üniversitesi Milliyetçi Düşünce Kulübü, Ermeni meselelerinde uzman Prof. Halaçoğlu’nun “Hocalı katliamı”konulu bir konferans vermesini kararlaştırdı. Tarih olarak 29 Şubat belirlendi. Afişler basıldı, duyurular yapıldı.
Konferans saat 14:00-16:00 arasındaydı. Halaçoğlu erkenden İstanbul’a gitti. Ancak öğlen saatlerinde gelen bir telefonla konferansı iptal etmek zorunda kaldı.
İddialara göre, üniversite veya fakülteden değil, “başka bir yerlerden” konferansın iptal edilmesi için “ülkücü gençlere baskı yapılmış” ve ülkücüler kendi aralarında çatışma noktasına gelmişti.
Konferansı düzenleyen gençler gözyaşlarıyla Halaçoğlu’nu arayıp, “Gelin, gerekirse kavga ederiz” demesine rağmen bir tatsızlık yaşanmasını istemeyen Halaçoğlu’nun, “gelmiyorum”kararı üzerine, o konferansın yapılamadığı öne sürülüyor.
Bütçe de Hocalı katliamı da milli meseleler. Ancak anlaşılan o ki, MHP’de “muhalif” olunca, milli meselenin dahi hükmü kalmıyor.
Parti içi muhalifleri şaşırtan ise bu “cezalar” değil, Bahçeli’nin 4 gün önce HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda, “MHP, 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır” demesi oldu.
Konuşmaya gelince adları yok, ama dokunulmazlık oylamasında “milletvekili” yerine konuyorlar. Haliyle de, “Bu nasıl bir politikadır?” diye soruyorlar.
Müyesser Yıldız
Odatv.com