Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nün Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlediği Gazeteciler Karma Fotoğraf Sergisi’nde Atatürk fotoğrafının yer almaması tartışma konusu oldu. Sergiye katılan gazeteci Halil Eğriboyun ile İl Müdürü Cavit Okur arasında sözlü tartışma yaşandı. Olay sonrası Okur’un özgeçmişindeki “krizler” de yeniden gündeme geldi.
Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen karma fotoğraf sergisine ikisi Atatürk fotoğrafı olmak üzere toplam 5 fotoğrafla katılan Gazeteci Halil Eğriboyun, sergide tek bir Atatürk fotoğrafının bulunmamasına tepki göstererek, sergiye verdiği ‘kuşlar’ adlı fotoğrafı sergiden çekerek etkinliği düzenleyenleri protesto etti.
ATATÜR’Ü ELEDİLER ‘KUŞLAR’I KOYDULAR!
Eğriboyun, “Sergiye 5 fotoğrafla katıldım. Bu fotoğraflardan ikisi ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aitti. Sergide bırakın bu fotoğrafları hiçbir Atatürk fotoğrafı göremeyince sergilenmeye uygun gördükleri ‘Kuşlar’ fotoğrafımı geri çektim. Atatürk yok sayan bir anlayışla yan yana olmam mümkün değildir” dedi.
TEPKİ ÜZERİNE GEÇİCİ ÇÖZÜM!
Eğriboyun’un tepkisi üzerine sergiyi düzenleyen yöneticilerin kamu kurumlarından birisinde asılı çerçeveli Atatürk fotoğrafının sergiye getirildiği iddia edildi. Bunun üzerine Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur ile Gazeteci Halil Eğriboyun arasında tartışma yaşandı.
Basın Yayın İl Müdürü Cavit Okur’un kendisine “Seni gazeteci görmüyorum. Sergilemek zorunda değilim” dediğini öne süren Gazeteci Eğriboyun, İl Müdürü Okur’a “Yaşamında bir gün gazetecilik olmayan il müdürünün beni gazeteci görmemesi kadar doğal bir şey yoktur. Cavit Okur, il müdürlüğüne yakışmıyor. Sizi Ensar Vakfı’nın yöneticiliğine öneriyorum” dediğini ifade etti.
MÜDÜR OKUR’UN İSMİ DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Ensar Vakfı Muğla Şube Kurucuları arasında da yer alan Cavit Okur’un ismi 2015 yılında yapılan genel seçimler öncesinde de gündeme gelmişti. 2015 yılında AKP’den Muğla milletvekili aday adayı olan Cavit Okur’un ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2.5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıkmış Okur kendini “Mahkemenin hakimi paralelci idi, savcı beni tehdit ediyordu” diye savunmuştu.
Okur yine Din öğretmenliği yaptığı dönemde okuldan izin almadan Umre’ye gitmiş ve dönüşte sahte rapor almasıyla gündeme gelmişti. Geçmişinde yolunun hep adliyelerden geçtiği gözlemlenen Okur’un ismi Köyceğiz’de öğretmenlik yaptığı döneminde Atatürk büstünü kırılmasında da geçmişti. Okur tüm bu gelişmelerin ardından dönemin Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından Muğla’ya açılan Bayın Yayın Enformasyon Müdürlüğü’ne kurucu müdür olarak atanmıştı.(YURT)